Keuzelijst:

Nieuwsbrief

Muurschildering

Muurschildering

In het dorp van Sint-Lievens-Esse is er een opvallende bezienswaardigheid bij gekomen. Kunstenaar Jan De Maesschalck maakte er een muurschildering op basis van een foto uit 1910 van een 3e klas in de school van Steenhuize.

De muurschildering werd gemaakt om de mooie Streek GR-route Vlaamse Ardennen in de kijker te zetten en om wandelaars wat extra te bieden.

Het blijft niet bij één kunstwerk

Met een knipoog naar het boek van Roald Dahl wordt de GR Vlaamse Ardennen, op het grondgebied van gemeente Herzele, verrijkt met verrassende kunstwerken die inspelen op de beleving van het landschap. Dat kan een beeld zijn dat zich integreert in het landschap, maar evengoed iets heel anders. Vandaar ook de V van verrassing in de projectnaam GvR, zegt schepen van cultuur Heidi Knop.

De verdere uitwerking van het project loopt nog tot de zomer van dit jaar waartegen ook alle andere kunstwerken volledig afgewerkt zullen zijn. Kunstwerken om nog jarenlang, al wandelend, van te genieten.

Bron: Pano Herzele

Traditie van kunst in het landschap

Herzele heeft reeds jaren een traditie van kunst te verwerken in het landschap. In het verleden werd dit al geapprecieerd door Klara. Ze namen de kunstwerken van Arpia in onze straat aan de oude steenbakkerij op in Kunst op de Kaart, een fietsroute doorheen Vlaanderen.

Al sinds 2012 heeft Arpia een lokale wandel- en fietsroute opgesteld langs kunstwerken in de natuur.

We kijken al uit naar wat er nog op het programma staat.

Deel dit!

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN EYNDEVELDE:

Inschrijven!

Keuzelijst: