Keuzelijst:

Nieuwsbrief

Dauwtrippen te paard

Op reis met je paard

Droom je er al lang van om eens op reis te gaan met je paard? Ergens naartoe trekken en weten dat hij/zij veilig staat als je eens een stadje wil bezoeken. Maar de luxe hebben om hem s’avonds uit te halen en een avondwandeling te doen in de streek? Of dauwtrippen te paard vooraleer de warmte van de zomerdag begint?

Op Eyndevelde kan het! Uw paard staat veilig gestald bij ons.  Er zijn 10-tallen wandelcombinaties te doen vertrekkende vanop Eyndevelde. Zo kan je de perfecte natuur-cultuur combinatie doen.

Hier een leuke dauwtrip van deze morgen!

Op wandel met je paard

We starten onze dauwtrip op Eyndevelde en gaan richting lokale Bioboer De Kollebloem.

Tussen de boerderijtjes slaan we een klein bospad in om uit te komen tussen de graan en maïsvelden. Daar kruis je de oude trambaan, deze is geasfalteerd en kan je volgen tot in Herzele. Deze baan is ook leuk om te doen met de fiets. Lokale kunstenaar Sylvia Janssens is er aan de slag gegaan met glas en hout en heeft een oplaadpunt/rustpunt gemaakt.

We kruisen de trambaan en komen op een mooie rechte strook die lichtjes bergop gaat, ideaal voor een eerste stukje galop. Dit is het eerste stuk van de Speistraat, moest je deze uitrijden kom je aan de Speiboerderij waar je vrijdag zelfgebakken brood (super lekker) en verse kaas kan kopen.

Richting Sint Lievens Esse rijdend kom je het speeltuintje De Kauw tegen en De Tramstatie (gekend van heinde en verre voor zn’ steak rochefort. Hier slaan we af. Aan het verborgen kerkhof slaan we af in de Zavelstraat waar we de enige echte Leeuw van Waterloo tegen komen. Deze werd veroverd op de Fransen door Boer Daem ;-). (zijn familie runt de hoeveslagerij aan de N42).

Ijsjes en een uitzicht

Hier gaat de straat terug een beetje bergop en zetten we een leuke draf in tot boven in de Zavelstraat. Doen we dit in de namiddag, dan kan je daar bij Studio Gelato een artisanaal gemaakt ijsje eten.

Een beetje verder zit de zeer professionele boer Vanderdonck. Hij is de promotor van mais onder plastiek en kan je perfect vertellen aan welke snelheid z’n maïs dit jaar zal groeien.

Hier steken we een hoekje af en gaan we een wandelpad afrijden om uit te komen aan een kapel. Dit is een leuk stukje wandelpad, door weinigen gekend.

Aan de kapel slaan we links af en komen we terug op de Zavelstraat. Hier kunnen we een lichte draf inzetten tot op het kruispunt, om dan rechts af te slaan in de Ransbeekstraat. Deze kronkelt lekker tot op een T waar je rechts de Hekkestraat kan inrijden. Hier snuif je de rust en kalmte op zoals je die enkel van de natuur kan rijgen.

Een stukje verder in de Hekkestraat, kan je achter een huis terug een veldwegje nemen om uit te komen op de oude trambaan van Steenhuize. Dit is een onverharde weg tussen Steenhuize en Sint-Lievens-Esse die op 1 sicane na, een zeer rechte strook is recht omhoog. Indien vrij van wandelaars, terug een leuke strook om wat sneller te gaan…

Zo kom je bovenaan uit in de Hekkestraat die dan uitmont in de Steenhuizestraat. Als je deze omhoog volgt kom je uit in Sint-Lievens-Esse. We nemen een smal straatje direct rechts en hebben zo zicht op de watertoren. Bij mooi weer kan je rechts kijken tot in Geraardsbergen. We nemen links een paadje die ons langs het kapelletje leidt en langs het oude klooster om zo de Kauwstraat terug te kruisen.

Zo passeren we de Livinusbron, deze kan je even gaan bekijken, met overdaad aan inbeeldingsvermogen en in tijden van een hittegolf, waan je je daar even in het zuiden van Frankrijk 😉 .

Als je dit straatje bergop volgt kom je terug op een slag uit, die aan het volgende kapelletje uitkomt op de Speistraat. Hier gaan we weer naar boven, laatste stukje galop.

Eenmaal boven komen we eigenlijk uit aan de bakker in de Kauwstraat, hier gaan we links richting Eyndevelde. Lekker uitstappen tot aan de stal.

Net op tijd terug van onze dauwtrip voor het te warm begint te worden even afkoelen en ontbijten met de anderen van het gezin…

Deel dit!

Waar wacht je nog op? Boek hier je favoriete vakantiewoning.

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF VAN EYNDEVELDE:

Inschrijven!

Keuzelijst: